Çerez Örnek
canlı destek

Lisans

Biyomühendislik Bölümü Nedir? 

Biyomühendislik Bölümü, Türkiye’de ilk kez 2000 yılında, Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulmuştur. Biyomühendislik lisans programının amacı, biyomühendislik ve biyoteknoloji alanlarında çok iyi temel bilgilere sahip, bilimsel yöntem ve ilkelerdeki evrensel gelişmeleri takip edebilen, araştırıcı, üretici, girişimci, disiplinlerarası iletişimi güçlü, problem çözme yeteneği gelişmiş, etik değerlere sahip biyomühendislerin yetiştirilmesi ve akademisyenlerin bilimsel hayata kazandırılmasıdır.

 

Biyomühendislik İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Biyomühendisler; hastanelerde, ilaç endüstrisinde, çevre koruma ile ilgili kuruluşlarda,Türk Standartlar Enstitüsü'nde, Hıfz-ı Sıhha'da genetik tanı ve tedavi ile ilgili kuruluşlarda çalışma olanağı bulabilirler. 

 

4 Yıllık Biyomühendislik Bölümü Ne İş Yapar?

Bölüm mezunları, Türkiye’de yer alan üniversitelerde öğretim görevlisi olarak görev alabilmektedir. Ayrıca gıda (Mauri Maya San. A.Ş., Keskinoğlu A.Ş. vb.), tarım (Algen Biotechnology, Dikili Çiftlik A.Ş vb.), sağlık ve ilaç sektörlerinden (General Electrics Healthcare System – Penta Elektronik Medikal Sistemler, Ar-Es Danışmanlık, Clinical Research Associate, Siena Aşı Enstitüsü, Hipokrat Tıbbi Malzemeler İmalat ve Pazarlama A.Ş, Bilimsel Tıbbi Ürün Pazarlama Tic.Ltd. Şti., Sanovel vb.) çevre sektörüne (Opet Madeni Yağ Sanayi ve Tic. A.Ş, Çevresel Kimya Biyodizel Üretim Şirketi vb.) kadar çok geniş bir endüstriyel yelpazede, hastane ve kliniklerde, TSE (Türk Standartları Enstitüsü) ve TPE (Türk Patent Enstitüsü) gibi yasal yükümlülükleri olan kuruluşlarda, genetik tanı ve tedavi merkezlerinde ve aşı üretim tesislerinde istihdam edilmektedirler. Ayrıca bazı mezunlar lisans düzeyinde almış oldukları eğitimi takiben girişimcilik yönünde atılımlarda bulunarak, kendi şirketlerini (Pikolab A.Ş. vb.) kurmaktadırlar.

 

Biyomühendis olmak isteyenlerin:

▪ Fen bilimlerine ve özellikle biyoloji ve kimyaya ilgili ve bu alanda başarılı,

▪ Bilimsel meraka ve araştırmacı yapıya sahip,

▪ Tasarım ve tasarladığını uygulayabilme gücüne sahip,

▪ Dikkatini yoğunlaştırabilen ve ayrıntıları görebilen,

▪ Kimyasal ve biyolojik maddelere karşı alerjisi olmayan,

▪ Sabırlı, dikkatli ve sorumluluk sahibi kimseler olması gerekir.

 

 

 

:

 

 

 

Kaynak: https://www.universiterehberi.org/2017/10/biyomuhendislik-bolumu-nedir-ne-is.html


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ