Çerez Örnek
canlı destek

Mezunlarımız özellik olarak birçok ortak paydayı paylaşmaktadırlar. Biyomühendislik mesleğini seçmiş olmaları yeniliklere açık olduklarını, sertifika programlarına gösterdikleri ilgi ve katılımları kendilerini geliştirmeye açık olduklarının göstergeleridir. Ayrıca aldıkları eğitim nedeni ile mühendislik ve temel bilim sentezini iyi yapabilen, özgüveni yüksek, sorgulayan, eleştiren, araştırmacı ve katılımcı mezunlar yetiştirilmektedir. Eğitim planı dışı etkinliklerde aktif olmaları (EBİLTET, BM Günleri, KMO), KOSGEB girişimci eğitimlerine katılımları, “Bir Fikrim Var Yarışması”  finalistinin de Bölüm mezunları arasından çıkmış olması verilen farklı eğitimin sonucudur.

 

Halen 65 mezunumuz Bölüm dışında farklı üniversitelerde (DEÜ - Tıbbi Biyoloji, Biyomedikal; İYTE-Biyomühendislik, Moleküler Biyoloji; ODTÜ Biyoteknoloji; İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik; Anadolu Üniv.-Biyoteknoloji; Marmara Üniv. - Biyomühendislik; Hacettepe Üniv. - Biyomühendislik; YTÜ - Biyomühendislik; Koç Üniv. - Biyomühendislik; Boğaziçi Üniv. - Biyomedikal Mühendislik gibi) lisansüstü programlarında ve 30 kadar mezunumuz ise yurtdışındaki farklı programlarda lisansüstü eğitimlerine devam etmektedirler.

 

Ayrıca 5 mezunumuz Ege Üniv., Yeditepe Üniv. Genetik ve Biyomühendislik ve Adana Bilim ve Teknoloji Üniv. Fırat Üniversitesi Biyomühendislik bölümlerinde öğretim üyesi, 35 kadar mezunumuz da Marmara Üniv. Biyomühendislik, İYTE Kimya Mühendisliği, Fırat Üniv. Biyomühendislik, İstanbul Medeniyet Üniv. Biyomühendislik, Gaziosmanpaşa Üniv. Biyomühendislik, Adnan Menderes Üniv. Gıda Mühendisliği, Karamanoğlu Mehmetbey Üniv. Biyomühendislik, Adana Bilim ve Teknoloji Üniv., Gebze Yüksek Teknoloji  Arel Biyomedikal Mühendisliği, Kırıkkale Üniversitesi Biyomühendislik Bölümleri’nde araştırma görevlisi ya da uzman olarak istihdam edilmiş olup 70 kadar mezunumuz da özel sektörde çalışmaktadır.


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ